"Никоя цена не е достатъчно висока за едно ново усещане."

„Никоя цена не е достатъчно висока за едно ново усещане.“

Маскирана работилница в планината

Природата е мястото, където намираме мир и стимулираме творческия си потенциал. Затова ви каним в нашето ателие в село Владая, на границата между Перник и София, за да бъдем максимално близо до традицията на кукерските маски, и до вдъхновението на Витоша планина!

Намерете нови артсъмишленици, творете заедно, направете нещо различно с приятели или с партньора Ви.

Маските остават за Вас, така че ще можете да се забалявате с тях и на кукерския събор!

worksop
online

Направи си маска... онлайн!

Следвайки нашето мото, вдъхновено от Пабло Пикасо, че всичко, което можем да си представим, е истинско, ние решихме да Ви дадем възможност да се превърнете в творци от домовете си! 

В сегашното време на извънредно положение, всички имаме нужда от нови социални контакти, а защо не и от арттерапия! Включете се в нашата онлайн работилницa, запознайте се с хора със сходни интереси и творете заедно. Направете маска не по задължение, а по свой вкус! Материалите, инструментите и онлайн срещите са организирани от нас!

Елате на гости в нашата работилница и вземете само въображението си!

Очакваме ви на адрес ул. Приплат 34/36, село Владая. Нашето ателие ще се превърне в място за свободно общуване и творене с нови хора.

Започваме със запознанство, за да изградим една благоприятна среда за създаването на маските. На по чаша чай ще можете да чуете повече за историята на кукерската маска и да почерпите традиционни идеи от извора на кукерството.

След това, всеки нов творец ще получи калъп, в който сам ще изработи основата за маска от папиемаше. Целта е да ви запознаем с техниката на изработка на ръчната хартия а не само с украсата.

Всеки участник ще получи материали за декорация, свързани със съответния тип маска, опредлен за събитието.

Ние ще Ви покажем как да работите успешно с всеки материал и ще Ви оставим да развихрите въображението си!

След като създадем своите кукерски маски, ще споделим усещанията и впечатленията от творческия процес.

Ще разменим контакти и ще си направим снимки за спомен! А след това ще можем да им се радваме на Facebook страницата и в Instagram.

Видове билети и промоции

Единичен билет

Двоен билет

Троен билет